VS8 serie miniatuursensoren voor precieze detectie in toepassingen met uiterst kleine ruimte

Optische sensoren in miniatuur formaat

12/19 – Turck presenteert de VS8 serie voor montage in kleine ruimtes

Mülheim, 21 mei 2019

Turck introduceert nu de miniatuursensoren uit de VS8 serie. Optische sensor partner Banner Engineering ontwikkelde de VS8 serie voor nauwkeurige detectie in kleine ruimtes of in de buurt van bewegende delen. Met afmetingen van 21,1 x 14,6 x 8 millimeter zijn de sensoren slechts half zo groot als een luciferdoosje.

De sensoren van de VS8 serie zijn beschikbaar in rode laser of rode en blauwe LED-varianten, die in tegengestelde, retroreflecterende, instelbare of fixed-field achtergrondonderdrukking detectiemodi mogelijk maken. Met deze veelzijdigheid kunnen gebruikers de juiste sensortechnologie voor de specifieke toepassing kiezen.

De VS8 sensoren detecteren zeer kleine onderdelen en andere moeilijke objecten die een uitdaging vormen voor andere sensoren. De rode laser modellen hebben een heldere, precieze plek voor het detecteren van zelfs veelkleurige doelen en objecten met een diameter van minder dan 0,5 mm. De blauwe LED modellen detecteren op betrouwbare wijze objecten met donkere of reflecterende oppervlakken en transparante objecten zonder dat een reflector nodig is. De rode LED VS8 sensoren zijn kosten effectieve, multifunctionele sensoren die een breed scala aan objecten kunnen detecteren.

Industrie standaard montagegaten aan de zijkant vereenvoudigen de montage in nieuwe of bestaande apparatuur. De zwaluwstaartmontageoptie maakt ± 10° punt / draaipuntaanpassingen mogelijk voor een snelle en nauwkeurige uitlijning van de sensor. Goed zichtbare status LED's, gemakkelijk bereikbare drukknoppen en op afstand programmering door middel van een Teach ingang voor een eenvoudige ingebruikname van de sensoren.

Select Country

Turck worldwide