De compacte Starter Kit biedt gebruikers alles wat ze nodig hebben om een ​​onafhankelijk IO-Link systeem op te zetten

Starter Kit om IO-Link te ervaren

03/20 – Turck's IO-Link systeembox, bestaande uit I/O module, sensoren en indicatielamp, stelt gebruikers in staat de voordelen van de communicatiestandaard te ontdekken

Mülheim, 30 april 2020

Turck biedt nu een compacte Starter Kit voor gebruikers die de voordelen van het IO-Link digitale communicatieprotocol willen ontdekken. Met de IO-Link apparaten in de koffer kunnen geïnteresseerde gebruikers hun eigen systeem opzetten en zo praktische ervaring opdoen met de technologie.

Naast Turck's TBEN-S IO-Link master met vier universele PNP-kanalen, bevat de set ook één RGB-indicatielamp en twee sensoren: de BI10U uprox inductieve sensor en de RU40U ultrasone sensor. De IO-Link apparaten leveren onderhoudsgegevens voor de conditiebewaking van machines en installaties, evenals gebruikersgegevens. De Starter Kit bevat ook een 230 V voedingseenheid, compatibele kabels (M12-M12 en M8-Ethernet RJ45) en een USB geheugenstick voor een gemakkelijke inbedrijfstelling. Het geheugenmedium bevat ook de PACTware besturingssoftware en alle IO apparaatbeschrijvingen (IODD) en een IODD DTM-interpreter.

Met de Simple IO-Link Device Integration (SIDI) software kunnen apparaten ook worden geïntegreerd in Profinet systemen zonder dat extra software nodig is. De SIDI bibliotheek op de IO-Link masters van Turck omvat niet alleen alle IO-Link apparaten van het bedrijf en die van opto-elektronica partner Banner Engineering, maar ook verschillende apparaten van bekende fabrikanten. Andere fabrikanten kunnen op verzoek worden geïntegreerd. Dit betekent dat de IO-Link apparaten kunnen worden geselecteerd uit de hardwarecatalogus van een programmeeromgeving zoals TIA Portal alsof het submodules zijn van een I/O systeem. Belangrijke eigenschappen en parameters, zoals meetbereiken, uitgangssignalen of polsfrequenties, kunnen in het tekstveld worden gewijzigd.

Select Country

Turck worldwide