Your Global Automation Partner

DE JUISTE ENCODER VOOR UW TOEPASSING SELECTEREN IS EENVOUDIG

Van de Efficiency Line tot Premium Line encoders met contactloze detectie

MEER WETEN

Encoder portefeuille voor talrijke industriële toepassingen

Betrouwbare snelheidsbewaking of detectie van positie, draairichting en draaihoek - encoders zijn nuttig voor diverse industriële meettaken. Het uitgebreide assortiment van Turck biedt gebruikers producten zoals apparaten met holle en massieve assen en modellen met volledig contactloze en slijtagevrije detectie. Turck kan u helpen bij het kiezen van de ideale sensor, of u nu op zoek bent naar Efficiency encoders voor standaardtoepassingen of Premium-encoders met IP67/IP69K beschermingsgraad voor ruwe omgevingen.

Contactloze encoders

Dankzij het inductieve meetprincipe zijn de contactloze encoders van Turck slijt- en storingsvrij, omdat er geen mechanische koppeling is tussen de sensor en het positioneringselement op de as. Dankzij de beschermingsgraad IP67/IP69K en de tolerantie voor as afwijkingen (tot 4 millimeter) kunnen deze encoders zelfs onder de moeilijkste omstandigheden betrouwbaar worden gebruikt.

Encoders met holle assen

Encoders met holle as zijn handig gemonteerd met een torsiearm, waardoor ze ideaal zijn voor dynamische toepassingen. Turck biedt holle as encoders met contactloze of conventionele technologie. De apparaten zijn verkrijgbaar in maten van 24 tot 100 millimeter in diameter, met incrementele, enkelvoudige of multiturn uitgangstypen.

Encoders met massieve assen

Encoders met massieve assen, gemonteerd met een balgkoppeling, zijn minder gevoelig voor trillingen en schokken. Turck biedt apparaten met hoge beschermingsgraad tot IP69 of met dubbele lageringstechnologie om te voldoen aan de eisen van uw toepassing. Encoders met een massieve as zijn ook een betrouwbare oplossing voor toepassingen met meetwielen.

Alles Wat U Moet Weten over Encoders...

Het type uitgang en de bouwgrootte, alsook het type as en de asdiameter zijn belangrijke criteria bij de keuze van een geschikte encoder.

Type uitgang

Incrementaal, Singleturn or Multiturn

Incrementaal, Singleturn or Multiturn

Selecteer het type uitgang van de encoder op basis van de informatie die van de sensor wordt verlangd.

  • Incrementele encoders registreren een verandering in hoek zonder verwijzing naar de huidige positie, zodat waarden zoals de relatieve hoekpositie, snelheid of draairichting kunnen worden berekend.
  • Singleturn encoders geven informatie over de huidige positie van de as. De encoder genereert een absolute waarde binnen één omwenteling van 360°.
  • Wanneer ook het aantal asomwentelingen moet worden geregistreerd, is een multiturn encoder vereist. Dit apparaat kan een absolute waarde uitvoeren die meer dan één omwenteling binnen het detectiebereik vormt.

Type As

Massieve as of holle as

Massieve as of holle as

Of u een encoder met holle of met massieve as nodig hebt, hangt af van het type as van uw toepassing. Encoders met holle as zijn over het algemeen gemakkelijker te monteren, terwijl encoders met massieve as de betere oplossing zijn wanneer zij voortdurend aan schokken en trillingen worden blootgesteld.

  • Wanneer een encoder met massieve as wordt gebruikt, wordt de inkomende as gewoonlijk via een balgkoppeling op de encoder gemonteerd. Dit onderdeel overbrugt elke mogelijke mechanische verplaatsing tussen de as en de encoder.
  • Bij gebruik van een encoder met holle as wordt de inkomende as via een asklemring op zijn plaats gehouden om een verbinding tussen de as en de encoder tot stand te brengen. Een holle as kan worden uitgevoerd als een blind gat of als een conventionele holle as.

Diameter van de as

Nauwkeurige Pasvorm

Nauwkeurige Pasvorm

Turck encoders met holle en massieve assen zijn leverbaar met verschillende as diameters van 6 tot 42 millimeter. Dit brede bereik zorgt ervoor dat de inkomende as precies op zijn plaats wordt gehouden. 

Het assortiment contactloze apparaten van Turck is bijzonder flexibel en kan verschillende as diameters afdekken dankzij het gespecialiseerde ontwerp en de verscheidenheid aan adapterhulzen.

Bouwgrootte

De Juiste Buiten Diameter

De Juiste Buiten Diameter

De buitendiameter van een encoder wordt doorgaans uitgedrukt als de "bouwgrootte", bijvoorbeeld: Ø 58 millimeter. De vereisten van uw toepassing bepalen de geschikte bouwgrootte voor uw encoder.

Op maat gemaakte componenten

Naast de vier basiscriteria geeft de Turck productdatabase u inzicht in tal van andere eigenschappen. Filter de productdatabase op uw individuele eisen om snel en eenvoudig de juiste encoder voor uw toepassing te vinden.

In de video: Encoders vereenvoudigen volledig geautomatiseerde eindverpakkingsprocessen

De encoders van Turck zijn vooral nuttig voor automatische eindverpakkingssystemen waar ze kunnen worden gebruikt op de robotarm, rollenbaan of plakbandafroller. De video belicht de specifieke voordelen van de afzonderlijke encodervarianten.

Contactloze hoekdetectie

Zeg maar dag tegen eindpositieschakelaars: Laempe Mössner Sinto GmbH gebruikt de QR24-IOL encoder van Turck voor de dynamische detectie van zwenkbewegingen op haar kernschietmachines. IO-Link vereenvoudigt installatie en bedrading.

MEER WETEN

Vraag een Expert

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van encoders of bent u op zoek naar een individuele oplossing voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze experts voor lineaire en roterende positiesensoren. Vul het contactformulier in om het advies aan te vragen dat u nodig hebt.

Christian Voß

Director Product Management Lineaire/Roterende Positiesensoren

Selecteer een aanhef

Geef uw voornaam in

Geef uw achternaam in

Geef uw bedrijfsnaam in

Geef uw stad in

Geef uw land in

Geef uw emailadres in

Geef uw telefoon nummer in

Lees a.u.b. het privacybeleid en vink het selectievakje aan

* verplicht

#DigitalInnovationPark

Het digitaal ontwerpen van industriële processen, het decentraal aansturen van applicaties waar nodig en het bruikbaar maken van relevante gegevens zijn belangrijke onderwerpen in onze reguliere Digital Innovation Park updates.

Ontdek de laatste innovaties van Turck voor Industrie 4.0 en IIoT. 

to top