De FS+ Stromingssensor combineert een bekroond ontwerp met een hoge mate van robuustheid

Compacte Stromingssensor met IO-Link

22/19 – Turck voegt de robuuste FS+ sensor voor stroming- en temperatuurbewaking toe aan haar vloeistof portfolio

Mülheim, 13 november 2019

Op de SPS-beurs van dit jaar in Neurenberg presenteert Turck haar FS+ Stromingssensor - een ander product uit haar vloeistof sensor serie. De robuuste sensor wordt geleverd met een zeer robuuste roestvrijstalen behuizing samen met een doorschijnende frontkap uit één stuk en wordt bediend als een smartphone via een slijtvast touchpad.

Naast stroming kan de FS+ continu de temperatuur van het medium meten. Hoe de sonde in de buis is uitgelijnd, is hier niet belangrijk. Met de tweekleurige LED display met 11 segmenten kunnen stromings- of temperatuurwaarden naar wens worden weergegeven. Door de mogelijkheid om de sensorbehuizing 340° vrij rond te draaien wordt een optimale leesbaarheid gegarandeerd, zelfs na montage.

Voor snelle inbedrijfstelling maakt de FS+ het mogelijk om PNP / NPN-signalen automatisch te detecteren. Gebruikers kunnen ook een schakelpunt instellen in slechts enkele seconden met de Quick Teach-functie. Dankzij de Delta Flow bewakingsfuncties worden alle Teach-functies alleen geactiveerd wanneer de stroming constant is, waardoor mogelijke fouten worden geëlimineerd. Robuuste materialen en het naadloze afdichtingsconcept van de sensor zorgen voor een hoge beschermingsgraden van IP6K6K, IP6K7 en IP6K9K. Hierdoor kan de FS+ worden gebruikt in zware omgevingsomstandigheden en bijvoorbeeld koelcircuits of reinigingsprocessen betrouwbaar bewaken.

De FS+ Stromingssensor is gebaseerd op het nieuwe vloeistof sensor platform van Turck en is daarom een ​​voortzetting van het modulaire, vrij configureerbare mechanische concept. De eerste apparaten van deze generatie, de PS+ druksensoren, die bij de lancering al de IF Design Award wonnen zijn sinds maart beschikbaar. Andere compacte sensoren voor temperatuur- en niveaumeting zullen in de toekomst aan het vloeistof platform worden toegevoegd.

Select Country

Turck worldwide