Tel. +31 (0) 38 422 77 50 - E-Mail: info@turck.nl

IO-Link

Wat is IO-Link?

Vandaag de dag zijn er meer en meer sensoren en actuatoren reeds uitgerust met microprocessors. Deze microprocessors worden bijvoorbeeld gebruikt voor het aansturen van indicatoren, voor instellingen en de opslag van de configuratiedata. De meest voor de hand liggende volgende stap is de standaard binaire interface geschikt en centraal toegankelijk te maken voor het automatiseringssysteem

IO-Link systeem overzicht - klik om te vergroten -

Om deze reden hebben vele bekende fabrikanten op het gebied van fabrieksautomatisering de koppen bij elkaar gestoken en een veldbusonafhankelijke communicatie interface ontwikkeld voor sensoren en actuatoren:
IO-Link. Compatibel met de bestaande technologieën was de primaire doelstelling tijdens de ontwikkeling om de investeringen zeker te stellen en te waarborgen.

Technologie

IO-Link is gebaseerd op een point-to-point verbinding tussen de sensor/actuator en de interface module. Tot op heden was de binaire verbinding slechts ontworpen voor het overdragen van schakelinformatie maar IO-Link maakt het mogelijk om 2 bytes over te dragen in een normaal gesproken 2 ms cyclus via een gecombineerde schakelstatus en datakanaal. Andere informatie kan tevens uitgewisseld worden naast de proces waarden zoals parameter of diagnose berichten. Dit maakt universele communicatie mogelijk met sensoren en actuatoren tot op de laatste meter.

Efficiënte processen

 • Eenvoudige te wijzigen parameters bij omwisselen van apparaten
 • Snel aanpassen van de instellingen van de parameters voor schakelvensters, versterking, gevoeligheid enz. bij verschillende productievoorwaarden.
 • Snellere en betrouwbare wisseling van werktuigen of gereedschappen

IO-Link reduceert de machinekosten

 • Reductie van spare-parts door intelligente instelbare universele apparaten
 • Slecht één I/O module en een goedkope standaard kabel benodigd
 • Minder aantal aan I/O's benodigd
 • Displays en schakelaars niet langer noodzakelijk op de apparaten
 • Reductie op engineering- en assemblagekosten en automatische documentatie van parameters van het apparaat tijdens de engineeringsfase

 

Verhoging van machine beschikbaarheid

 • Omvangrijke statusinformatie en diagnosemogelijkheden in de installatie leiden tot drastische reductie van machine stilstand tijden
 • Extra informatie maken kostenverlagende maatregelen mogelijk zoals voorspellend onderhoud en asset management
 • Automatische overname van de parameters maken een uitwisseling van het apparaat mogelijk door minder gekwalificeerd personeel.

 

 

IO-Link Producten

Volg onderstaande links om uw IO-Link producten te vinden in onze product database

Select Country

Turck worldwide