RFID

RFID oplossingen voor productie en logistiek

End-to-end tracking van inkomende en uitgaande goederen, waarbij automatisch wordt bevestigd dat de beoogde materialen en gereedschappen worden gebruikt bij de productie, of biedt toegangspunten met verhoogde beveiliging. Voor dergelijke industriële taken heeft RFID zichzelf bewezen als een krachtige Auto-ID-technologie voor Industrie 4.0 met contactloze overdracht van grote hoeveelheden informatie zelfs over lange afstanden en een gemakkelijke verbinding met hogere systemen van PLC tot ERP.

De I/O module kan signalen verzamelen van zowel RFID leeskoppen als andere apparaten zoals sensoren.

BL ident is het complete modulaire RFID-systeem van Turck, op maat gemaakt voor industriële omgevingen (klik om te vergroten)

HF-technologie (13,56 MHz) is een belangrijke motor van digitale productieprocessen en is gebaseerd op magnetische near-field communicatie. Als er echter grotere bereiken of bulkmetingen van 200 datadragers en meer nodig zijn, moeten gebruikers kiezen voor UHF-technologie (865 ... 928 MHz). Het modulaire RFID-systeem BL ident van Turck maakt de parallelle bediening van schrijf-/leeskoppen in het HF- en UHF-bereik mogelijk - en dankzij beschermingsklasse IP67 kan dit ook direct ter plaatse bij de machine of fabriek worden gedaan. Dit maakt een consistent decentrale signaalverwerking in het veld mogelijk. 

Data overdracht naar bovenliggende systemen

Communicatie in logistieke en productie installaties is tegenwoordig onderverdeeld in hiërarchisch gestructureerde niveaus. RFID-lezers met een Ethernet interface zorgen voor een directe uitwisseling van informatie met systemen van een hoger niveau, zoals PLC, SCADA, MES en ERP of de cloud. Zo zijn goederenbewegingen in realtime zichtbaar, worden gedetecteerde goederen gekoppeld aan de database of zijn er misschien al automatische facturen aangemaakt in de boekhoudsoftware.  

Overdragen van informatie van UHF datadragers naar MES, ERP, PLC  of cloud met een RFID schrijf-/leeskop

Directe communicatie met hogere systemen: de Q300 schrijf-/leeskop biedt een hoge platformvariabiliteit (klik om te vergroten)

RFID interface stuurt informatie van UHF-lezers via OPC UA naar MES, ERP, PLC of cloud.

Toegang en gegevensuitwisseling via OPC UA - een wereldwijde en veilige communicatiestandaard (klik om te vergroten)

IIoT applicaties met OPC UA

De platformonafhankelijke communicatiestandaard OPC UA vereenvoudigt de integratie van RFID oplossingen in PLC-, MES-, ERP- of cloudsystemen. Met de AutoID Companion-specificatie is het ook mogelijk om apparaten uit te wisselen tussen Auto-Ident-systemen van verschillende fabrikanten. Turck heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de standaard en heeft een eigen RFID interface met OPC UA server in het portfolio. Voor veilige communicatie biedt de interface gemengde bediening van HF- en UHF-schrijf-/leeskoppen. 

Video: Naadloze identificatie in productie en intralogistiek

Bekijk de video om te zien hoe Turck's RFID oplossingen het hele proces optimaliseren - van inkomende goederen tot productie en uitgaande goederen.

RFID Solutions: Seamless Identification in Production and Intralogistics

Met integrators en de juiste middleware voor kant-en-klare applicaties

Vooral voor UHF-projecten loont de knowhow van systeemintegratoren voor bedrijven. Deze specialisten beheersen niet alleen de parametrering van schrijf-/leeskoppen, bijvoorbeeld om interferentie met andere apparaten uit te sluiten, maar nemen ook de installatie van middleware over. Voor de betrokken systemen is het in feite de middleware die de informatie op een gegevensdrager bruikbaar maakt - filteren en verzenden of visualiseren indien nodig.

Client-serverapplicaties verzamelen gegevens van RFID apparaten en verwerken deze voor bedrijfs- of automatiseringssoftware.

Van goederen naar datastroom: Turck Vilant Solutions levert kant-en-klare RFID-oplossingen (klik om te vergroten)

Sinds 2018 biedt Turck via haar dochteronderneming ook kant-en-klare complete RFID-oplossingen Turck Vilant Systems. De RFID specialist heeft al meer dan 1.000 RFID systeeminstallaties gerealiseerd in 35 landen en verhoogt de efficiëntie van alle track-and-trace-processen in de supply chain met lezersystemen, intern ontwikkelde middleware en on-site service.

Select Country

Turck worldwide

Naar boven