Voordelen

PROFINET netwerk topologie (klik om te vergroten!)

Flexibele netwerk topologie

De PROFINET I/O apparaten van Turck beschikken over een geïntegreerde switch en kunnen geïnstalleerd worden in een lijnstructuur zoals klassieke veldbus systemen

Tevens ondersteunt PROFINET ook de standaard ethernet topologiën zoals ster, boom en ring structuren. Hierdoor kan de installatie van het netwerk eenvoudig aangepast worden aan de machine of installatie structuur. In een ster of boom structuurworden externe switches gebruikt wat een positief effect heeft op de werking van het totale systeem.

Fast Start-up

Fast Start-up reduceert de tijd tussen het inschakelen van de voedingsspanning van een I/O apparaat en de totstandkoming van de communicatie met de besturing. Fast Start-up is algemeen gedefinieert bij PROFINET met minder dan 500 ms. Turck's I/O modulen van de TBEN-L serie beschikken over een start-up tijd tot 150 ms.

Snelle aankoppeling van I/O apparaten is belangrijk om wachttijden te reduceren in gereedschapwissel applicaties. Hierdoor kan dus de kloksnelheid en dus de productiviteit verhoogd worden.

Verbeterde diagnose

In PROFINET netwerken zijn standaard IT functies en protocollen zoals HTTP en SNMP (simple network management protocol) beschikbaar voor netwerk diagnose.Het SNMP protocol is, naast andere functionaliteiten, de basis voor de PROFINET topologie scan. Hiermee kan de totale netwerk structuur online uitgelezen en grafisch weergegeven worden.

Alle multiprotocol ethernet gateways en I/O modulen van Turck zijn uitgerust met een webserver. De webserver biedt statistieken, instellingen en een foutgeheugen met historie en diagnose in platte tekst.

     

Bewezen engineering

De configuratie van PROFINET systemen volgt grotendeels de traditie van PROFIBUS. Daarmee biedt PROFINET in vergelijking met andere ethernet protocollen een zeer moderne en gebruiksvriendelijke engineering. De nieuwe GSDML configuratiebestanden zijn gebaseerd op de XML standaard en maken uitgebreide structuren en nieuwe functies mogelijk. Tevens wordt de webserver als configuratie gereedschap steeds belangrijker. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ethernet poorten geconfigureerd worden of de PROFINET naam kan toegewezen worden.

Select Country

Turck worldwide

Naar boven