Voordelen

Wat zijn de voordelen van MTP?

De centrale belofte van MTP (Module Type Package) is een aanzienlijke verkorting van de time-to-market (TTM). Gedecentraliseerde automatisering met modulaire installaties opent nieuwe wegen naar meer flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Individuele klanteneisen en verschillende besturings- en toezichtsystemen vormen echter vaak een belemmering voor modularisering, omdat zij niet adequaat in kaart kunnen worden gebracht door modulaire architecturen zonder het gebruik van uniforme interface-definities, zoals aangeboden door MTP's. 

Procesinstallaties zijn niet flexibel genoeg om aanpassingen en wijzigingen op korte termijn mogelijk te maken. Besturingssystemen kunnen de modules van de installatie niet automatisch herkennen. Er is een gebrek aan semantiek waarmee besturingssystemen functies en taken aan de modules kunnen toewijzen. Daardoor worden de voordelen van de modulaire structuur tenietgedaan door het extra werk dat de integratie van de modules met zich meebrengt. Dit is precies waar MTP om de hoek komt kijken. 

De procesgrafiek toont de stappen op weg naar slimme "Process Equipment Assembly" (PEA)

Voordelen van de oplossingen van Turck

De decentrale automatiseringsoplossingen van Turck doorbreken starre hiërarchieën door machinemodules uit te rusten met autonome beslissingsmogelijkheden. Dit ontlast de centrale besturing aanzienlijk en vermindert de bekabeling, wat een aanzienlijk kostenvoordeel oplevert. Bovendien betekent minimale bedrading een vermindering van potentiële foutbronnen en dus onderhoudskosten. Met haar portfolio kan Turck een breed scala aan MTP-oplossingen bieden voor end-to-end modularisering in de productie.


 

De compacte edge controllers van Turck kunnen machinemodules zoals skids, bijvoorbeeld fermentoren of roerstaven, volledig autonoom aansturen. Niet alleen de besturingstaken van de edge controllers worden in Codesys geprogrammeerd, maar ook de voorbewerking en filtering van de gegevens. Hierdoor wordt de gegevensstroom naar de cloud effectief beperkt, wat naast de positieve effecten op de bandbreedte ook een beveiligingsvoordeel biedt. Het wereldwijd beproefde, fabrikantonafhankelijke Codesys-systeemplatform maakt het gebruik van verschillende veldbus/Ethernet-protocollen in één automatiseringssysteem mogelijk.

De Edge Controller genereert het MTP-bestand op basis van Codesys. Het wordt vervolgens opgeslagen en geïnstalleerd in de Process Orchestration Layer (POL). De instructies worden gecommuniceerd via de industriestandaard OPC UA, die door een groot aantal apparaten van verschillende fabrikanten wordt ondersteund. Met de MTP kunnen PEA's (Process Equipment Assembly) snel in modulaire installaties worden geïntegreerd. Het biedt daarmee de basisvoorwaarde voor end-to-end modularisering in de productie, maakt een snelle inbedrijfstelling mogelijk en maakt zo plug and produce mogelijk.
Met het uitgebreide IP67-programma maakt Turck de bouw van volledig kastvrije oplossingen mogelijk, zowel in veilige als in gevaarlijke omgevingen. Het BL20 I/O-systeem is ook een IP20-oplossing voor gebruik in veilige gebieden. Het hoog beschikbare IP20 excom I/O-systeem kan zowel in Ex-zones 2 en 1 als in de veilige zone worden geïnstalleerd. 

  • Snelle inbedrijfstelling
  • Hoge flexibiliteit 
  • Uniek 

Snelle inbedrijfstelling

De Edge Controller van Turck regelt decentraal en autonoom de volgorde van de afzonderlijke modules. De multibusgeschikte PLC biedt gestandaardiseerde en geoptimaliseerde besturingssequenties van de afzonderlijke componenten. Dit betekent dat de IP67-componenten de bedradings- en inbedrijfstellingstijd kunnen verkorten en dat het systeem eenvoudig kan worden uitgebreid. De Turck oplossing kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in de NAMUR Open Architecture (NOA) door parallelle gegevenstoegang tot Turck multi-protocol componenten.

Verhoogde flexibiliteit

Ongeacht of een installatiemodule moet worden gebruikt in Ex-zone 1 of 2 of in het veilige gebied, Turck heeft voor elk toepassingsscenario geschikte oplossingen in haar assortiment. 

Uniek

Met de Edge Controllers biedt Turck momenteel de enige volledig decentrale IP67 oplossing voor gevaarlijke omgevingen op de markt. 
 

Select Country

Turck worldwide

Naar boven