Voordelen

Modularisatie als motor voor vooruitgang

Dat modularisering ook in de machinebouw geaccepteerd wordt, is niet meer dan logisch. Andere industrieën hebben hun ontwikkeling al voltooid, van ambachtelijke productie tot serieproductie. Wanneer dingen in serie worden geproduceerd, kunnen schaalvoordelen worden gebruikt om efficiëntiewinsten te behalen. Monotone processen worden geautomatiseerd en medewerkers worden vrijgemaakt voor creatieve activiteiten die meer waarde toevoegen. Modularisatie is een aanjager van innovatie die nu ook de machine- en installatiebouw aandrijft.

Korte time-to-market

Modulaire machines voldoen aan veel van de eisen die tegenwoordig aan industriële ondernemingen worden gesteld. Ze:

 • Faciliteren bestelprocessen
 • Verkorten levertijden
 • Verhogen de flexibiliteit voor klanten en de fabrikant wanneer machines worden uitgebreid of verplaatst

Decentrale automatisering van Turck

Uw voordelen op een rij:

 • Gratis logische besturingsfunctie met ARGEE op Turck I/O modules
 • Kostenbesparing door gestandaardiseerde bekabeling en compatibiliteit
 • Flexibel gebruik van multiprotocol Ethernet componenten
 • Geoptimaliseerde inventaris door gestandaardiseerde hardware voor drie Ethernet netwerken
 • Turck's modulaire automatiseringsportfolio ondersteunt uw modulaire machineontwerp
 • Vereenvoudigde inbedrijfstelling en diagnose dankzij geïntegreerde webservers
 • Eenvoudig netwerken en reproduceren van besturingsoplossingen met CODESYS
 • Snelle besturingsprogrammering met "drag-and-drop" integratie
Browser window displays a flow diagram with a tree structure

De ARGEE programmeeromgeving biedt twee niveaus van complexiteit. De hier getoonde stroom editor is bijzonder eenvoudig. Logische functies kunnen worden geprogrammeerd via een stroomschema en drop-down velden

Field Logic Controller ARGEE

 

De FLC technologie van Turck brengt logica naar het veldniveau. De webgebaseerde programmeeromgeving ARGEE introduceert logische functies in Turck's block I/O modules met multiprotocol Ethernet platforms. Dit betekent dat er uit I/O modules een intelligente Field Logic Controller (FLC) ontstaat.

Ervaar meer op de Technologie pagina Field Logic Controller

Lagere machinekosten

Het verlagen van de kosten van een machine is niet alleen een kwestie van het selecteren van de juiste componenten. Eenvoudige integratie is de sleutel tot succes. Een machine opzetten zonder schakelkast bespaart tijd, geld en ruimte. Gestandaardiseerde automatisering van uw machine door het gebruik van intelligente Turck componenten vermindert ook de bronnen van fouten en de uitgaven aan documentatie terwijl de herbruikbaarheid van de modules wordt vergroot.

Flexibel gebruik in Ethernet

Dankzij Turck's multiprotocol Ethernet technologie kunnen de I/O modules worden gebruikt in de Ethernet protocollen PROFINET, Ethernet/IP en Modbus TCP. De modules herkennen automatisch het busprotocol dat tijdens de opstartfase wordt gebruikt zonder tussenkomst van de gebruiker.

Eenvoudig ontwerp van veiligheidstoepassingen

Veiligheidsfuncties die worden aangestuurd door centrale, op Ethernet gebaseerde veiligheids PLC's, bemoeilijken het modulaire ontwerp. Bovendien zijn centraal gecontroleerde veiligheidstoepassingen voor grote machines onderhevig aan lange cyclustijden, wat grote veiligheidsafstanden vereist tussen de bron van gevaar en de sensor. Decentrale veiligheidscontrollers versnellen de veiligheidsfunctie om kortere afstanden mogelijk te maken. Decentrale veiligheidsoplossingen kunnen ook de kosten verlagen.

Icons for safety functions, connected to safety I/O modules

Decentrale veiligheidsmodules die veiligheidstoepassingen regelen, vermijden lange cyclustijden, wat het ontwerpproces gemakkelijker maakt

Webserver ondersteuning

Geïntegreerde webservers in de modules vereenvoudigen de inbedrijfstelling en diagnose. In één oogopslag ziet u relevante gegevens zoals moduletype, firmware, IP-adres of PROFINET-naam. Diagnostische informatie wordt weergegeven in platte tekst op de webserver.

Eenvoudig netwerken

De wereldwijde netwerkvariabelen die in CODESYS zijn geïntegreerd, zorgen voor een gemakkelijke koppeling van meerdere I/O stations. Op deze manier kunnen verschillende systemen snel en eenvoudig worden aangesloten. Standaard transmissieprotocollen maken bidirectionele gegevensuitwisseling mogelijk.

Snelle programmering

Om een ​​snelle integratie in CODESYS te garanderen, biedt Turck ondersteuningspakketten aan als drivers voor het doelsysteem. De I/O modules kunnen eenvoudig in de configuratie worden ingevoegd door middel van "drag-and-drop". Diagnose- en inbedrijfstellingsfuncties en functieblokken ondersteunen de gebruiker ook.

Select Country

Turck worldwide

Naar boven