Codesys

Codesys is de toonaangevende fabrikantonafhankelijke automatiseringssoftware. Gebruikers over de hele wereld gebruiken Codesys om besturingsprogramma's voor automatiseringssystemen te maken, ongeacht het gebruikte netwerkprotocol.

Screenshot of a programming interface from the Codesys automation program

Naast de standaard bibliotheken die al beschikbaar zijn in de Codesys setup, ondersteunt Turck gebruikers met eigen bibliotheken en functieblokken voor IO-Link en het Turck BL ident® RFID systeem.

Open systeem

In tegenstelling tot de programmeeromgevingen van grote besturingsfabrikanten is de software onafhankelijk van de meer dan 400 hardwarefabrikanten die het automatiseringsplatform gebruiken. Openheid en interoperabiliteit van apparaten en systemen van verschillende fabrikanten zijn daarom een fundamenteel kenmerk van het programma. Steeds meer gebruikers wereldwijd waarderen deze aanpak en versterken het systeem als geheel met hun oplossingen.

IEC 61131-3 zorgt voor interoperabiliteit 

De software volgt de internationale standaard voor PLC-programmering IEC 61131-3, die op zijn beurt de interoperabiliteit van Codesys-programma's met andere gestandaardiseerde apparaten garandeert. De programmering in Codesys is gebaseerd op programmeertalen zoals AWL, ST, FUP en andere, wat zorgt voor een soepele communicatie met andere apparaten en systemen. 

Grenzeloos

Codesys maakt het gebruik van verschillende veldbussen/ethernetprotocollen in een automatiseringssysteem mogelijk. Wanneer gebruikers applicaties maken in combinatie met Profinet en EtherNet/IP of EtherCAT, profiteren ze op hun beurt van de openheid van de software.

Select Country

Turck worldwide

Naar boven