Voordelen

Parallelle gegevenstoegang

Met de excom ethernet gateway GEN opent Turck de wereld van de proces industrie voor digitalisering en Industrie 4.0. Voor het eerst kunnen alle proces-, diagnostische, status- en aanvullende gegevens via een parallel datakanaal met voldoende snelheid worden overgedragen, zonder feedback naar de cloud of andere IT-systemen voor analyse en evaluatie - een snelle en gemakkelijke manier voor efficiënte conditiebewaking en voorspellende onderhoud. Besturingen en controlesystemen blijven volledig onaangetast en beschermd tegen toegang. Gegevensoverdracht naar cloudsystemen wordt uitgevoerd via: MQTT, OPC UA, Turck's gecodeerde cloudprotocol Kolibri of via andere open standaarden.

Pyramid

Cloudverbinding - ook op locatie

Naast het verzenden van tijdkritische gebruikersgegevens naar het besturingssysteem, kan excom analysegegevens verzenden naar elk IT-systeem in het netwerk via parallelle gegevenstoegang. Het is echter raadzaam om eerst gegevens in een edge-apparaat te analyseren en vervolgens alleen de resultaten naar de cloud te sturen. De cloud kan weer worden geïmplementeerd als een "private cloud" zonder internettoegang (op locatie) of op de klassieke manier.

Hier biedt Turck naast haar eigen cloudoplossing alternatieve paden met industriespecifieke datavisualisatie en het gecodeerde cloudprotocol Kolibri voor de hoogste beveiligingsvereisten. Via de Turck cloud hardware kunnen gegevens ook via MQTT of OPC UA naar een van de grotere cloudsystemen worden overgebracht.

Hoogste beschikbaarheid dankzij redundantie

De geïntegreerde ethernet switch maakt een eenvoudige opbouw van lijntopologie mogelijk zonder externe switches. Een uitbreiding van de lijntopologie naar een ringtopologie is te allen tijde mogelijk met behulp van het redundantieprotocol. Het enige dat nodig is, is dat alle stations het redundantieprotocol MRP (Profinet) DLR (Ethernet/IP) ondersteunen. Excom maakt ook gateway- en stroomvoorzieningredundantie mogelijk, wat de betrouwbaarheid van het systeem verder verhoogt en verdere redundantieconcepten ondersteunt.

Profinet redundantieconcepten

Verschillende netwerktopologieën:

S2 Redundantie

S2 Redundantie: 2 masters en 1 gateway

 S2 redundantie specificeert zich als volgt: een systeem dat bestaat uit twee controllers en één apparaat, hier een excom gateway. Hier synchroniseren de masters zichzelf intern via een backbone bus en onderhouden beide een verbinding met de deelnemer. Turck biedt ook haar IP67 IO-Link mastermodule TBEN-L-8IOL met S2 redundantie aan.

Excom kan ook de hoogste redundantiestandaard R2 aan. Hier leggen twee masters dwarsverbindingen met twee gateways. Dit betekent dat zowel een van de twee controllers als een van de twee gateways kunnen uitvallen zonder dat de communicatie uitvalt.

R2 Redundancy

Turck´s eigen redudantie oplossing: 2 masters en 2 gateways

Flexibele netwerktopologie

De gateways hebben een geïntegreerde 2-poorts switch en kunnen daarom in een lijnstructuur zoals klassieke veldbussen worden geïnstalleerd. Andere standaard Ethernet topologieën zoals ster-, boom- en ringstructuren worden ook ondersteund.

Multiprotocol

Eén gateway, drie protocollen - Turck's I/O multiprotocol apparaten herkennen de master na het opstarten en passen zich automatisch aan het respectievelijke PROFINET-, Modbus TCP- of EtherNet/IP-protocol aan. excom Ethernet profiteert van deze beproefde standaard en kan direct uit de doos worden gebruikt met alle besturingssystemen die EtherNet/IP, PROFINET of Modbus TCP ondersteunen.

Bijvoorbeeld:

  • Siemens
  • Honeywell
  • Rockwell
  • Yokogawa
  • Emerson
  • Supcon
  • ABB

Select Country

Turck worldwide

Naar boven