Voordelen

Icon modularity

Decentrale veiligheid voor consistente modularisatie

De hybride TBPN veiligheid I/O modules voor PROFIsafe en TBIP voor CIP veiligheid bieden het voordeel dat ze hun eigen autonome veiligheidscontroller aan boord hebben, die wordt gebruikt om de veiligheidsfuncties voor te programmeren en offline te testen. Dit maakt het eenvoudiger om veiligheidstoepassingen te reproduceren en versnelt het inbedrijfstellingsproces aanzienlijk. Tijdens bedrijf kan het centrale veiligheidscontrolesysteem de applicatie besturen via Safety Ethernet.

Passieve veiligheid

Decentrale veiligheid kan ook passief worden vormgegeven. Dit zorgt er alleen voor dat de spanning van actuatoren veilig wordt uitgeschakeld in kritieke situaties (of in geval van nood). Voor dit doel zorgen de I/O groepen voor een consistente galvanische scheiding tussen de sensorspanning (V1) en actuatorspanning (V2). Turck biedt de TBSB veiligheidsmodule aan, die de V2 spanning van stroomafwaartse modules veilig uitschakelt. Alle Turck I/O componenten - inclusief de IP67 IO-Link master - scheiden V1 en V2. Passieve veiligheidsconcepten zijn relatief goedkoop en bieden nog steeds alle voordelen van decentrale architecturen.

Icon for low costs

Multiprotocol veiligheidscontroller voor centrale installaties

Voor centrale installaties biedt Turck de veiligheidsbesturingen SC10, SC26 en XS26 van Banner Engineering. Alle drie de apparaten kunnen worden gebruikt als device/slave in PROFINET-, Modbus TCP- of Ethernet/IP netwerken. Dit betekent dat gebruikers altijd dezelfde veiligheidstoepassing kunnen gebruiken, ongeacht de markt waarvoor een installatie of machine is bedoeld.

De SC10 controller beschikt over het seriële ISD veiligheidsprotocol. Met ISD kunnen kettingen van maximaal 32 apparaten als slaves worden aangesloten. Het ISD protocol is gemoduleerd met een spanning van 24 V. Informatie over schakeltoestanden en diagnose van de veiligheidssensoren is toegankelijk via de controller.

XS26 controller eenvoudig uit te breiden

Een ander voordeel van centrale veiligheidscontrollers is dat ze eenvoudig uit te breiden zijn. Als alle inputs en/of outputs op de controller bezet zijn, kan het aantal aansluitingen op de XS26 eenvoudig worden uitgebreid met aanvullende modules. Er kunnen maximaal acht elementen worden toegevoegd als input, output, OSSD of relaismodule.

Intuïtieve software maakt drag-and-drop van veiligheidsprogrammering mogelijk

De gratis software voor de veiligheidscontrollers van Banner biedt een eenvoudige grafische interface voor het configureren en simuleren van veiligheidstoepassingen en verschillende exportopties voor documentatie. De programma's kunnen via USB sticks worden gekopieerd en overgebracht naar andere controllers.

Screenshot of a safety controller software

De veiligheidscontrollersoftware van Banner Engineering maakt veiligheidsprogrammering zonder programmeercode mogelijk

Select Country

Turck worldwide

Naar boven