Voordelen

Pictogram of a cloud within a protective shield

Voorbewerking van gegevens voor beveiliging in cloudtoepassingen 

In Codesys programmeert u niet alleen de besturingstaken van de edge controllers, maar ook de voorbewerking en filtering van de gegevens. Hierdoor wordt de gegevensstroom naar de cloud effectief gereduceerd, wat naast de positieve effecten op de bandbreedte ook een veiligheidsvoordeel biedt. Door gevoelige gegevens op het OT-netwerk te houden, wordt het risico op hacking en gegevensdiefstal verkleind.

Wereldwijd gebruik en flexibiliteit in multiprotocol controleprogramma's

Dankzij Codesys kunnen PLC-programma's voor wereldwijd gebruik worden ontwikkeld met multiprotocolcontrollers en I/O-modules. Gebruik besturingsprogramma's op verschillende systemen, ongeacht het gebruikte ethernetprotocol.

Pictogram of a globe with check
Alt tag: Pictogram with two opposing arrows in a rectangle

Codesys bestuurt netwerkkoppelingen

De vele protocollen en netwerktypes in de industriële automatisering zijn zeker gerechtvaardigd en hebben elk hun sterke kanten. Zo wordt CAN bijvoorbeeld vaak op het laagste automatiseringsniveau gebruikt, waarbij het bovenstaande niveau met PROFINET en vergelijkbare protocollen in een netwerk is opgenomen. De communicatie tussen OT- en IT-netwerken verloopt in toenemende mate via OPC UA. Met Codesys kunnen al deze protocollen en niveaus in één besturingsprogramma in kaart worden gebracht. Hiervoor kan de IP67 PLC TBEN-L-PLC als master in het ene netwerk en als slave in een ander netwerk met hetzelfde of een ander ethernetprotocol worden gebruikt.

Kostenneutrale besturingssoftware zonder licentiekosten

In tegenstelling tot alternatieve PLC-programmeeromgevingen heeft Codesys licentiekosten voor de hardwarecomponent. Dit betekent dat extra updates of installaties van de programmeersoftware geen extra kosten met zich meebrengen.

Pictogram with an open hand holding bank notes
Pictogram of an open hand holding a network structure

Target of Web Visu: Controle en visualisatie in één platform

Met de Codesys visualisatie functie kunt u visualisaties en gebruikersinterfaces programmeren voor verschillende eindapparaten. Deze kunnen worden weergegeven op HMI-besturingen zoals de TX700 en TX500 van Turck of in een webbrowser als webvisualisatie. Door de besturingsapplicatie en -visualisatie in dezelfde tool te programmeren, hoeft u geen ingewikkelde interface te programmeren.

TX Visu Pro visualisatiesoftware

Als de visualisatiemogelijkheden van Codesys niet voldoende zijn of als de HMI-apparaten uit de TX-serie moeten communiceren met controllers van andere fabrikanten op HMI-protocolniveau, biedt Turck zijn eigen krachtige visualisatieprogramma aan: TX VisuPro is de ontwikkelomgeving van Turck voor het maken van grafische gebruikersinterfaces. 

Screenshot of the program interface from TX Visu Pro

TX VisuPro is licentievrij en biedt een geïntegreerde simulatiemodus voor het maken en testen van een visualisatie zonder bestaande hardware.

De software voorziet in een Codesys-stuurprogramma om het aan te sluiten op Codesys-controllers. Bovendien kan TX Visu Pro parallel communiceren met maximaal acht identieke of verschillende controllers. Onder andere de HMI-protocollen van de volgende besturingsfabrikanten worden ondersteund: 

  • Siemens 
  • Phoenix Contact
  • Allen-Bradley
  • Beckhoff

Codesys (V2, V3): 

  • Mitsubishi
  • Omron
  • Modbus (TCP, RTU)
  • CANopen
  • OPC UA (Server, Client)
  • MQTT

Geavanceerde functies zoals gebarencontrole, scheduler, Java Scripting, IP-camera's, e-mails of audit trails kunnen snel en intuïtief worden gegenereerd.

TX VisuPro is licentievrij en kan gratis worden gedownload op de website van Turck. Dankzij de geïntegreerde simulatiemodus is het maken en testen van een visualisatie mogelijk, zelfs zonder de beschikbare hardware.

Select Country

Turck worldwide

Naar boven