Decentrale veiligheid: De TBPN en TBIP veiligheidsmodules van Turck sturen de veiligheidsfuncties ook autonoom aan vanuit het veld.

Ethernet veiligheids I/O Module in IP67

Turck's TBIP en TBPN veiligheidsblokmodules besturen veiligheidstoepassingen rechtstreeks vanuit het veld en vereenvoudigen zo modulaire machines.

De robuuste blok I/O modules TBPN voor Profisafe en TBIP voor CIP Safety zorgen voor veiligheidsingangs- en -uitgangssignalen rechtstreeks van het veld naar de veiligheidsbesturing. De modules kunnen ook als decentrale veiligheidsbesturing in het veld worden gebruikt. Deze functie optimaliseert modulaire machines en ook toepassingen waarbij lange buscyclustijden naar de centrale besturing grotere veiligheidsafstanden vereisen.

Voordelen

 • Korte cyclustijden in grote systemen door de decentrale aansturing van veiligheidstoepassingen
 • Minimale mechanische installatie-inspanning, geen behoefte aan een schakelkast
 • Consistente modularisering met decentrale intelligentie
 • Maximale beschikbaarheid dankzij volledig ingekapselde, op schokken en trillingen geteste modules

Turck breidt haar portfolio van veiligheids I/O componenten uit met de TBPN en TBIP blok I/O modules voor respectievelijk Profisafe en CIP Safety. De robuuste IP67 modules leveren veiligheidsingangs- en -uitgangssignalen rechtstreeks van het veld naar de veiligheidsbesturing. De modules kunnen ook als decentrale veiligheidsbesturing in het veld worden gebruikt. Deze functie optimaliseert modulaire machines en ook toepassingen waarbij lange buscyclustijden naar de centrale controller grotere veiligheidsafstanden vereisen. Veiligheidsfuncties kunnen ook al offline worden getest met de functie van de lokale veiligheidsbesturing voordat de machine of de machinemodule met een centrale besturing communiceert. De inbedrijfstelling gaat aanzienlijk sneller als de apparaten worden gebruikt in combinatie met de webserver.

De nieuwe blok I/O apparaten bieden vier veiligheidsingangen en vier universele in- of uitgangen (FDX) in het veld. Met name de flexibiliteit van de FDX poorten maakt een optimale dekking van de individuele veiligheidssignaalvereisten van elke toepassing mogelijk. De modules kunnen worden gebruikt voor toepassingen tot PL e, categorie 4, in veiligheidscircuits tot SILCL 3. Actuators zijn voorzien van 2 Ampère per uitgang, met een totaal van maximaal 9 Ampère. Met een bescherming tot IP65/IP67/IP69K en een uitgebreid bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +70 °C zijn de volledig afgegoten blokmodules bestand tegen de zwaarste omstandigheden.


APPLICATIES

Test de veiligheidsfuncties offline om de inbedrijfstellingstijd te verkorten

Veiligheidsfuncties kunnen ook al offline worden getest met de functie van de lokale veiligheidsbesturing voordat de machine of de machinemodule met een centrale besturing communiceert. De inbedrijfstelling gaat aanzienlijk sneller als de apparaten worden gebruikt in combinatie met een aangepaste webserver.

Universele I/O's verhogen de flexibiliteit

De nieuwe blok-I/O modules bieden vier veiligheidsingangen en vier universele in- of uitgangen (FDX) in het veld. Met name de flexibiliteit van de FDX poorten maakt een optimale dekking van de individuele veiligheidssignaalvereisten van elke toepassing mogelijk. De modules kunnen worden gebruikt voor toepassingen tot PL e, categorie 4, in veiligheidscircuits tot SILCL 3. Actuators zijn voorzien van 2 Ampère per uitgang, met een totaal van maximaal 9 Ampère. Met een bescherming tot IP65/IP67/IP69K en een uitgebreid bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +70 °C zijn de volledig afgegoten blokmodules bestand tegen de zwaarste omstandigheden.


INDUSTRIEËN

 • Mechanische Engineering 
 • Automobiel industrie en toeleveranciers
 • Intralogistiek

BELANGRIJKE FUNCTIES

 • Veiligheidsfuncties tot PL e, category 4, SILCL 3
 • IP65/IP67/IP69K
 • 4 veiligheids I/Os, 4 universele I/Os
 • Beschikbaar voor Profisafe of CIP veiligheid

GERELATEERDE CONTENT

Succesverhaal: Gedecentraliseerde veiligheidstechnologie voor modulaire productie

AWL-Techniek is een bedrijf dat schaalbare veiligheidstechnologie direct op de modules van zijn M-Line machineplatform aanbiedt - geïmplementeerd met Turck's IP67 IO-Link en veiligheids-I/O-concept.


Technologie Pagina: Voor degenen die meer willen weten

Technische achtergrondinformatie over machineveiligheid


In één oogopslag: Op weg naar succes met decentrale automatisering

Een team van individualisten kan u helpen om sneller op uw bestemming te komen. Blijf wendbaar en wees klaar voor een dynamische koerswijziging op elk moment


Flyer: Veiligheidsoplossingen in IP67

Een overzicht van Turck's oplossingen voor veiligheidstoepassingen


PRODUCT DATA

Alle details van de TBIP en TBPN blokmodules voor volledige veiligheid

Goedkeuringen, datasheets, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide