IIoT Ready: IO-Link-encoders zijn nu beschikbaar in alle segmenten van Turck's encoderportfolio - van de Efficiency Line tot de Industrial Line en de Premium Line.

Snelle IO-Link Encoders met COM3

De nieuwe encodermodellen van Turck ondersteunen IIoT-oplossingen met slimme data en bereiken overdrachtsnelheden van 230,4 Kbit/s.

Turck heeft haar uitgebreide encoderportfolio uitgebreid en biedt nu ook encoders met een IO-Link interface in de Efficiency en Industrial Lines aan. IO-Link modellen zijn dus nu ook beschikbaar in de andere twee categorieën naast de contactloze QR24 encoders van de Premium-lijn. De nieuwe encoders ondersteunen met COM3 de nieuwste en snelste IO-Link interface op de markt met een overdrachtssnelheid van 230,4 Kbit/s, waardoor een aanzienlijke verbetering van de besturingscircuits mogelijk is. De encoders worden ook geleverd met geïntegreerde temperatuursensoren en kunnen desgewenst reeds verwerkte positiegegevens doorsturen naar IO-Link masters. Met hun slimme gegevens ondersteunen de apparaten de implementatie van IIoT oplossingen, zoals voor voorspellend onderhoud.

Voordelen

 • Hoge beschikbaarheid van de installatie: Uiterst robuust en onderhoudsvrij dankzij het dubbele lagerconcept en de energy harvesting
 • Verbeterde controlekwaliteit: Overdrachtssnelheid van 230,4 Kbit/s kan zelfs hoge datavolumes aan
 • Maximale flexibiliteit: Apparaatvarianten van de Efficiency tot de Premium Line
 • Snelle inbedrijfstelling: Gegevensopslagfunctie maakt automatische parametrering na vervanging van het apparaat mogelijk

Continue werking zonder regelmatig onderhoud

Hun in elkaar grijpende lagers maken de encoders bijzonder robuust tegen trillingen of stoten op de as. De energy harvesting techniek zorgt voor een continue werking zonder onderhoud, omdat de nieuwe multiturn IO-Link encoders ook het aantal omwentelingen in spanningsloze toestand detecteren - zonder extra accu of mechanische tandwielen. Dit bespaart de gebruiker de noodzaak om de batterij te vervangen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

Automatische parametrering na apparaatuitwisseling

De encoders maken een eenvoudige en uniforme gegevensverwerking mogelijk met behulp van het IO-Link smart sensor profile (SSP) dat de datasemantiek van het IO-Link informatiemodel in detail en uniform definieert, ongeacht de leverancier. De data-opslagfunctionaliteit van de IO-Link encoders stelt de gebruiker in staat om defecte apparaten zonder extra inspanningen te vervangen, aangezien de IO-Link master de nieuwe encoder voorziet van alle noodzakelijke apparaatparameters zonder dat er extra parameters hoeven te worden ingesteld.

Van de sensor naar de cloud

De nieuwe encoders onderstrepen nog eens de claim van Turck om een volledige reeks van IO-Link apparaten en masters te leveren. Op deze manier kan Turck uitgebreide IIoT oplossingen bieden, van de sensor tot de cloud - en weer terug.


INDUSTRIEËN

 • Logistiek
 • Verpakkingen
 • Andere industrieën waarbij kostengedreven digitalisering gevraagd wordt

BRLANGRIJKSTE FUNCTIES

 • IO-Link 1.1
 • Transmissie snelheid 230.4 Kbit/s (COM3)
 • Twee in elkaar grijpende lagers
 • Energy harvesting technologie (multiturn encoders)
 • Data opslag functie

GERELATEERDE CONTENT

In één oogopslag: De juiste Encoder voor uw toepassing

Of het nu gaat om het type uitgang of de asdiameter, met onze selectiegids vindt u snel de juiste encoder


Technologie Pagina: Voor degenen die meer willen weten

Technische achtergrondinformatie over IO-Link


Flyer: Encoder - Meten van draaibeweging of hoekverandering

Krijg een overzicht van Turck's uitgebreide reeks van encoders


PRODUCT DATA

Alle details over IO-Link Encoders

Goedkeuringen, datasheets, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide