Ruimtebesparend en flexibel: De IM(X)18-4DI scheidingsschakelversterkers voor Ex- en niet-Ex-omgevingen.

Flexibele vier-kanaals scheidingsschakelversterkers

De IM18-4DI van Turck biedt een hoge signaaldichtheid en een flexibel configureerbare splitterfunctie - als IMX18-4DI ook in de Ex-omgeving.

Turck presenteert de IM18-4DI compacte, vierkanaals scheidingsschakelversterker voor niet-Ex-gebieden en IMX18-4DI voor Ex-gebieden. Met vier signalen op een modulebreedte van 18 millimeter bieden de apparaten een hoge kanaaldichtheid die een enorm verschil kan maken bij installaties in kleine schakelkasten en gedecentraliseerde of modulaire automatiseringssystemen. Gebruikers profiteren ook van de flexibiliteit van het apparaat. Zo beschikt de IM(X)-4DI ook over een splitter die kan worden geconfigureerd als een dubbele 1:2, 1:3 of 1:4 splitter. De effectieve richting van de schakeluitgangen is ook omkeerbaar.

Voordelen

  • Minder magazijnvorming dankzij flexibele toepassingsmogelijkheden
  • Minimale schakelkastruimte nodig dankzij de hoge signaaldichtheid
  • Hoge investeringszekerheid dankzij internationale goedkeuringen

Compacte apparaten voor SIL2

Met de nieuwe scheidingsschakelversterkers komt Turck tegemoet aan de toenemende vraag naar bijzonder compacte oplossingen voor modulaire machines. Met een breedte van 18 millimeter voor vier kanalen hebben de IMX18-4DI apparaten bijna een derde minder ruimte nodig op de DIN-rail dan vergelijkbare installaties met tweekanaals apparaten. De SIL2-certificering van de apparaten maakt samen met de SIL-naderingsschakelaars van Turck de creatie van veiligheid gerelateerde toepassingen mogelijk.

Optionele voeding via Power-Bridge

De signaalkabels worden mechanisch aangesloten met veer- of schroefklemmen. De Power-Bridge varianten kunnen ook vanaf de achterzijde via de DIN-rail worden gevoed.  
Een groepsstoringsmeldcontact maakt het mogelijk foutmeldingen aan te geven, die bij de Power Bridge-varianten via de DIN-rail kunnen worden gerealiseerd.


INDUSTRIEËN

  • Chemische industrie
  • Olie en gas industrie
  • Levensmiddelen industrie

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

  • Varianten voor de Ex- en niet-Ex-omgevingen
  • SIL2
  • Vier signalen op 18 millimeter
  • Flexibele splitterfunctie

GERELATEERDE CONTENT

In één oogopslag: IMXK - Compacte interfacetechnologie voor modulaire automatisering

Met de introductie van de IMXK-serie zijn voor het eerst scheidingsschakelversterkers en analoge signaalscheiders op de markt gebracht die speciaal zijn ontwikkeld voor inbouw in kasten met geringe diepte. Nu meer informatie!


Whitepaper: Vijf strategieën voor het vermijden van hotspots in schakelkasten

De whitepaper geeft informatie over de oorzaken van overmatige warmteontwikkeling in schakelkasten en identificeert de daaruit voortvloeiende problemen. Als mogelijke oplossingen worden vijf strategieën aangereikt. Ontdek welke strategie geschikt is om de warmteontwikkeling in uw schakelkast te reguleren.


PRODUCT DATA

Alle details over de IM(X)18-4DI

Goedkeuringen, databladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


DIGITALE SHOWCASE

Digital Innovation Park

Lees meer over de nieuwste automatiseringstrends in onze digitale showcase


Select Country

Turck worldwide

to top