De inductieve meetsensoren met IO-Link bieden een grotere nauwkeurigheid en extra informatie bij compacte buitenafmetingen

Inductieve metende sensoren met IO-Link

De nieuwe niet-bondige sensoren van Turck stellen nieuwe normen met maximale nauwkeurigheid en slimme extra informatie voor conditiebewaking

Naast vlakke inductieve meetsensoren met een IO-Link uitgang, biedt Turck nu ook drie niet-bondige varianten aan. De modellen NI4-M12, NI7-M18 en NI12-M30 leveren een afstandsproportioneel signaal over een bereik van 12 millimeter als IO-Link proceswaarde (2 bytes) of als spanningssignaal van 0...10 volt. Hun meetbereik kan flexibel worden aangepast, zodat het volledige signaalbereik kan worden gebruikt, zelfs binnen een klein meetvenster. De sensoren zetten nieuwe maatstaven met compensatie van temperatuurafwijkingen en een perfect gelineariseerd uitgangssignaal.

Voordelen

  • Hoogste precisie dankzij lineariteitsafwijking < 1% en temperatuurcompensatie
  • Flexibel gebruik dankzij bereik van 12 millimeter en parametreerbare meetvensters
  • Hoge beschikbaarheid dankzij IP67 en temperatuurbestendigheid van -25...+70°C

Hoge nauwkeurigheid opent nieuwe toepassingsmogelijkheden

Met hun nauwkeurigheid en grote bereik zijn de sensoren bij uitstek geschikt voor vele toepassingen, zoals het bewaken van de spleetafmeting op industriële rollen of het detecteren van slijtage, bijvoorbeeld voor het bewaken van de concentriciteit op assen. Zij kunnen ook een kosteneffectief alternatief zijn voor roterende encoders of lineaire positiesensoren. In eenvoudige toepassingen registreren ze lineaire en roterende bewegingen als analoge positiesignalen met behulp van hellende vlakken of excentrische schroeven. 

IO-Link voor proces- en servicegegevens

Via de IO-Link interface kunnen extra functies worden gerealiseerd: Naast de basisproceswaarde geven de sensoren de interne temperatuurwaarde, de afstandswaarde tot het object en andere diagnostische gegevens door. Naast hun eigenlijke taak kunnen ze daarom ook worden gebruikt voor conditiebewaking of predictief onderhoud - zelfs als retrofit-oplossing.


INDUSTRIEËN

  • Machinebouw en installatiebouw
  • Energie industrie
  • Verpakkingsindustrie

BELANGRIJKE FUNCTIES

  • 2 Byte procesdata, 12 Bit resolutie
  • IO-Link 1.1 COM 2
  • Analoge uitgang 0ā€¦10 V

GERELATEERDE CONTENT

Elevator Pitch: Metende inductieve sensoren met IO-Link

Krijg snel inzicht in voordelen en functies in 90 seconden


In één oogopslag: Procesoptimalisatie met IO-Link

IO-Link is essentieel om de weg te effenen voor een efficiënte, digitale productie


PRODUCT DATA

Alle details over de NI4-M12, NI7-M18 en NI12-M30

Goedkeuringen, gegevensbladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide

to top