Turck inductieve meetsensoren bieden universeel gebruik - dankzij een IO-Link en een spanningsuitgang en een instelbaar meetbereik

Metende sensoren met IO-Link

17/19 – Turck voegt veelzijdige analoge inductieve sensoren toe aan haar portfolio

Mülheim, 13 november 2019

Inductieve meetsensoren met IO-Link en een spanningsuitgang maken het assortiment van Turck's sensorportfolio compleet. De flexibiliteit van de nieuwe analoge sensoren biedt gebruikers een scala aan verschillende toepassingsscenario's. De apparaten kunnen in de eerste plaats worden gebruikt als meetsensor met een instelbare 0 ... 10 V of 2 ... 10 V uitgang en een vrij configureerbare schakeluitgang. Het gebruik van IO-Link 1.1 COM 2 maakt de sensor ook geschikt voor gebruik als dataleverancier voor Industry 4.0-toepassingen, zoals voor voorspellend onderhoud.

Het meetbereik van de sensoren heeft een 12-bit resolutie en biedt de gebruiker een breed scala aan functies en parameter opties. Naast het vrij definieerbare meetbereik, stellen ze de gebruiker ook in staat om het gedrag van de schakelbit in de procesdata en de fysieke schakeluitgang in de SIO-modus te wijzigen, zoals voor schakelfuncties zoals schakelvensters of een instelbare hysterese.

Bij gebruik als een IO-Link product worden extra diagnostische opties geleverd met 2 bytes procesgegevens. De temperatuurindicator, die is geïntegreerd voor temperatuurcompensatie, kan dus een alarm afgeven bij afwijkingen van de gewenste waarden. Dankzij de vrij beschrijfbare applicatiespecifieke tag weet de gebruiker onmiddellijk welke sensor de waarschuwing heeft afgegeven. De sensor geeft ook een waarschuwing als het doel zich buiten het detectiebereik bevindt.

De M12, M18 en M30 bondige uitvoeringen met schroefdraad zijn als eerste beschikbaar. De niet-bondige uitvoeringen met schroefdraad zullen later beschikbaar zijn evenals bondige en niet-bondige rechthoekige sensoren.

Select Country

Turck worldwide