Dankzij IO-Link leveren de druktransmitters diagnostische gegevens voor de conditiebewaking en kunnen ze naar wens worden ingesteld.

Robuuste druktransmitter met IO-Link

Turck breidt het aanbod van de PT1000/2000-druktransmitters uit met varianten met IO-Link en twee programmeerbare schakeluitgangen.

Druktransmitters uit de PT1000/2000 serie van Turck zijn nu ook beschikbaar met een IO-Link interface en twee programmeerbare schakeluitgangen. Naast het vermogen om schokken en veranderingen in druk en temperatuur te weerstaan, bieden de druktransmitters dus ook alle voordelen van digitale communicatie, inclusief verbeterde diagnostiek en flexibele parametrering.

Het leveren van gegevens voor conditiebewaking

Zo stelt IO-Link de gebruiker in staat om elektrische kortsluitingen, overdrukken en onderdrukken te monitoren, evenals waarden die de maximale bedrijfstemperatuur overschrijden. Andere gegevens voor een efficiënte conditiebewaking kunnen worden geleverd door een bedrijfsurenteller, een maximaal en minimaal drukgeheugen en een overdrukmeter.

Voordelen

  • Hoge beschikbaarheid dankzij betrouwbare werking - zelfs bij trillingen, schokken en schommelingen in druk of temperatuur
  • Uitgebreide diagnostische functies via IO-Link maken voorspellend onderhoud mogelijk
  • Flexibel gebruik door compacte behuizing en talrijke parametreringsmogelijkheden
  • Breed scala aan varianten met betrekking tot drukbereik en procesaansluiting

Andere gegevens voor een efficiënte conditiebewaking kunnen worden geleverd door een bedrijfsurenteller, een maximaal en minimaal drukgeheugen en een overdrukmeter.

Instellen van het uitgangsgedrag naar behoefte

De druktransmitters kunnen naar keuze met twee schakeluitgangen of met IO-Link communicatie en een extra schakeluitgang worden bediend. Deze schakeluitgangen kunnen zowel voor PNP als NPN bedrijf worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om de plaats van de schakelpunten binnen het meetbereik en hun gedrag naar wens in te stellen.

Passende sensorconstructie en drukbereik

Turck biedt de compacte druktransmitters met bescherming tot IP67 en IP69K in twee verschillende uitvoeringen: De druktransmitters van de PT1000 serie bestrijken een meetbereik van 0...1 bar tot 0...40 bar en werken met een keramische meetcel. De uitvoeringen van de PT2000 serie zijn voorzien van volledig gelaste meetcellen voor hogere drukbereiken. Hun meetbereik is 0...1000 bar. Ongeacht de serie bieden de druksensoren de gebruikers het voordeel van een hoge meetnauwkeurigheid van ±0,3% FS BSL.


BELANGRIJKE FUNCTIES

  • Beschermingsklasse IP67/IP69K 
  • Meetnauwkeurigheid van ±0.3 % FS BSL
  • Twee schakeluitgangen (PNP/NPN) of IO-Link communicatie en extra schakeluitgang
  • Geïntegreerde bedrijfsurenteller, maximum- en minimumdrukgeheugen en overdrukteller

PRODUCT DATA

Alle details over de PT-IOL druktransmitters

Goedkeuringen, datasheets, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide

to top