Tel. +31 (0) 38 422 77 50 - E-Mail: info@turck.nl

De nieuwe DF-G3 lichtgeleider biedt lange reikwijdten tot 3,6 m

Versterker voor lichtgeleiders met grote reikwijdte

03/16 – Turck presenteert DF-G3 van Banner met dubbel display voor de weergave van drempelwaarde en actuele signaalsterkte

Mülheim, 15 maart 2016

Met de DF-G3 presenteert Turck op de Hannover Messe een nieuwe versterker voor lichtgeleiders met grote reikwijdte. Onze partner Banner Engineering ontwikkelde het apparaat in drie varianten: met één of twee schakeluitgangen of met schakel- en analoge uitgang. In combinatie met talrijke lichtgeleidertypes is de versterker optimaal voor verschillende detectietoepassingen in diverse branches. Het dubbele display geeft de ingestelde drempelwaarde en de actuele signaalsterkte parallel weer. Het vereenvoudigt de parametrering en de werking.

Voor de detectie van kanten is het apparaat met analoge ingang in combinatie met een lichtgeleiderraster uitermate geschikt. Voor de nauwkeurige positioneringstoepassingen zijn lichtgeleiders met voorzetlenzen geschikt. Voor de detectie van objecten op grote afstand is de DF-G3 als diffuus systeem in combinatie met vorklichtgeleiders inzetbaar of bij bijzonder kritische toepassingen als zender-ontvanger systeem. Met de standaardlichtgeleiders zijn reikwijdten tot 3,6 m mogelijk. Met speciale lichtgeleiders of voorzetlenzen kunnen deze reikwijdten ook meer dan worden verdubbeld. De DF-G3 beschikt over bedrijfsmodi, waarmee reikwijdte en aanspreektijd in functie van de toepassing kunnen worden aangepast.

Een ruimtelijke scheiding tussen lichtgeleider en versterker maakt een toepassing in zeer ruwe omgevingen mogelijk. Een uitgekiend algoritme sluit signaalfouten door naburige versterkers zelfs bij kleine afstanden betrouwbaar uit. Alle varianten zijn zowel met NPN- of PNP-uitgang beschikbaar.

Select Country

Turck worldwide