Turck presenteert 's werelds enige HF-schrijf-/leeskop met Ex-m-bescherming voor contactloze identificatie in explosie beveiligde omgevingen

RFID schrijf-/leeskop voor Ex Zone 1/21

Turck presenteert 's werelds eerste HF RFID schrijf-/leeskop voor direct gebruik in ATEX Zone 1/21

Turck breidt zijn Industry 4.0-portfolio uit naar explosiebeveiligde gebieden en onderstreept daarmee zijn engagement als leverancier van end-to-end IIoT-oplossingen voor de procesindustrie. Met de TN-R42/TC-Ex bieden de automatiseringsspecialisten niet alleen 's werelds enige HF RFID schrijf-/leeskop die gecertificeerd is voor direct gebruik in ATEX Zone 1/21, maar ook een betrouwbaar en eenvoudig alternatief voor toepassingen waar eerdere implementaties onmogelijk of zeer moeilijk waren.

Voordelen

  • Verbeterde veiligheid van de installatie: Kleppen gaan pas open als de juiste slangaansluitingen zijn geïdentificeerd
  • Hoge kwaliteitsnorm: betrouwbare identificatie en documentatie van voorproducten en tussenproducten
  • Track & trace: volledige traceerbaarheid van producten via uitgebreid RFID-gebruik
  • Bescherming tegen manipulatie: matching van specifieke RFID-gegevens in plaats van inductieve binaire codedetectie

Robuust, compact en vrijwel overal installeerbaar

De schrijf-/leeskop onderscheidt zich van explosieveilige identificatieoplossingen voor zone 1/21 door zijn uiterst compacte afmetingen en kan daarom ook worden geïnstalleerd in toepassingen waar de ruimte beperkt is. De slanke TN-R42/TC-Ex is daarom ideaal voor de contactloze identificatie van correcte slang- en flensverbindingen, die investeringen en productkwaliteit in de chemische en farmaceutische industrie garanderen. 

End-to-end HF RFID-systeem in het Ex-gebied 

De interface-aansluiting van de TN-R42/TC-Ex werkt als een standaard schrijf-/leeskop voor het Ex-gebied. Hij wordt eenvoudig aangesloten op de Turck RFID-interfaceseries BL20 of TBEN en kan indien nodig ook in beschermende behuizingen in Zone 2/22 worden geïnstalleerd. Naast de slangidentificatie kan hij ook andere informatie verwerken, zoals stopcontact, gegevens, tijd of de vervuilingsgraad van de slang. De multiprotocoltechnologie van Turck maakt gegevensoverdracht naar het besturingssysteem mogelijk via drie ethernetprotocollen - Profinet, EtherNet/IP en Modbus TCP.

Toepassingsspecifieke RFID-tags

Er zijn verschillende HF RFID-tagtypes beschikbaar die aan specifieke toepassingseisen zijn aangepast. HF RFID-tags met een wachtwoordfunctie zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor toepassingen met hoge eisen op het gebied van gegevensbeveiliging en toegangsbescherming.

Volledige traceerbaarheid dankzij een uitgebreid RFID-systeem 

Het uitgebreide HF RFID-systeem van Turck biedt een optimale oplossing voor verschillende identificatietaken in de farmaceutische industrie. Het garandeert een verbeterde veiligheid in de fabriek en de volledige traceerbaarheid van producten dankzij het end-to-end gebruik van RFID.


INDUSTRIEËN

  • Farmaceutische industrie 
  • Chemische industrie

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

  • Beschermingsklasse IP64
  • Goedgekeurd voor ATEX Zone 1/21, 2GD
  • Lengte: 150.5 mm, diameter behuizing 42 mm

GERELATEERDE CONTENT

PRODUCT DATA

Alle details over de TN-R42/TC-Ex

Goedkeuringen, gegevensbladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide

to top