Turcks nieuwste schakelkastbewaker IMX12-CCM detecteert ook langzame veranderingen in de schakelkast

Efficiënte Condition Monitoring voor schakelkasten en beschermbehuizingen

11/16 – De nieuwste schakelkastbewaker IMX12-CCM van Turck bewaakt permanent relevante omgevingsvariabelen

Mülheim, 15 maart 2016

Turck toont op de Hannover-Messe een volledig nieuw apparatenklasse: de schakelkastbewaker IMX12-CCM (Cabinet Condition Monitoring). Dit nieuwe multifunctionele apparaat werd als studie reeds op de Achema-Messe geïntroduceerd en is op voorraad beschikbaar bij de aanvang van de Hannover-Messe. De CCM - kan ook achteraf - in nagenoeg elke schakelkast of elke beschermbehuizing geïnstalleerd worden om daar continu de actuele beschermgraad te controleren. Het DIN-rail-apparaat meldt via een eenvoudig schakelsignaal niet correct gesloten deuren, alsook overschrijdingen van temperatuur en de vochtigheid in binnenruimtes.

De 12 mm brede IMX12-CCM beschikt over een intrinsiek veilige 2-draads-meetomvormervoedings-interface en kan ook zo in explosiegevaarlijke zones worden ingezet. Het eenvoudige Teach-in proces kan onmiddellijk aan het apparaat zonder bijkomend hulpmiddel worden doorgevoerd. Voor andere diagnosemogelijkheden, bijvoorbeeld om de absolute meetwaarden uit te lezen, is de gestandaardiseerde HART-interface beschikbaar.

Naast de interfacetechniek biedt de schakelkastbewaker van Turck meerdere sensoren die de actuele status van de omgeving detecteren: een temperatuur-, een absolute vochtigheids- en een triangulatiesensor. Deze laatste detecteert de afstand tot het deksel of de deur en controleert zo de correcte afsluiting. Om vochtproblemen te herkennen, detecteert de IMX12-CCM deze lange termijn tendensen en vergelijkt deze met de aangeleerde goede toestand. Zodra gedefinieerde grenswaarden overschreden worden, gebeurt de signalisatie via een potentiaalvrij contact op het sturingsniveau. De IMX12-CCM is IEC-Ex en ATEX-gehomologeerd.

Select Country

Turck worldwide