Eenvoudige schakelkastbewaking: Turck's IMX18-CCM schakelkastbewaker snel geïnstalleerd en in gebruik genomen worden

Efficiënte schakelkastbewaking

12/15 Turck's IMX18-CCM schakelkastbewaker bewaakt continue de relevante omgevingscondities in de schakelkast

Mülheim, 8 juni 2015

Op de Achema beurs in Frankfurt presenteert Turck de IMX18-CCM (Cabinet Condition Monitoring) schakelkast bewaker, een nieuw multi-functioneel apparaat welke geïnstalleerd in elke schakelkast of andere kast om continue de beschermingsgraad te bewaken. Het op de DIN-rail te monteren apparaat maakt gebruik van een simpel schakelsignaal om aan te geven aan de besturing of de deur van de schakelkast niet goed gesloten is of dat de temperatuur of de vochtigheid boven de limiet komt.

De 18 mm brede IMX18-CCM beschikt over een intrinsiekveilige 2-draads meetversterker interface en kan dus ook gebruikt worden in een explosiegevaarlijke omgeving. Het simpele instel (teach-in) proces kan direct op het apparaat plaatsvinden zonder gebruik te hoeven maken van een computer of ander additioneel gereedschap. De standaard HART interface biedt additionele diagnose mogelijkheden zoals het uitlezen van de absoluut gemeten waarden.

Naast de interface technologie biedt Turck's schakelkastbewaker een reeks sensoren welke de actuele status van de omgeving bewaken: een temperatuur sensor, een absolute vochtigheidssensor en een triangulatie sensor. Deze laatste sensor meet de afstand tot de deur of deksel en bewaakt dus of deze correct afgesloten is. Om vochtigheidsproblemen te detecteren bewaakt de IMC18-CCM de lange termijn trends en vergelijkt deze met de ingeleerde veilige waarde. Op het moment dat de gedefinieerde waarden overschreden worden, wordt dit aan de besturing doorgegeven middels een potentiaal-vrij contact.

De basis versie van de IMX18-CCM zal begin 2016 beschikbaar zijn. Een andere variant zal dan spoedig volgen. Naast de geïntegreerde sensoren biedt deze dan ook de mogelijkheid om externe sensoren aan te sluiten en te integreren in het bewakingsconcept. Het meten van additionele parameters zoals schok en vibratie is ook gepland in de toekomst.

Select Country

Turck worldwide