De M12Plus wordt geleverd met geïntegreerde elektronica voor het bewaken van de kabelspanning en -stroom en een Bluetooth-interface

Bluetooth connectoren monitoren kabel- en contactconditie

De M12Plus connectoren van Turck bewaken de spanningsval in de kabel om dure fabrieksonderbrekingen en ongeplande onderhoudswerkzaamheden te voorkomen

Met de nieuwe M12Plus connectoren verlegt Turck de conditiebewaking van kabels die zwaar belast worden direct naar de verbindingstechnologie. De connectoren, die zijn voorzien van spannings- en stroombewaking en een Bluetooth-chip, maken het mogelijk om gemeten spannings- en stroomwaarden draadloos naar een controller te sturen. 

Vroegtijdige detectie van problemen en snelle tegenmaatregelen

Door de ingangs- en uitgangswaarden te vergelijken, kunnen problemen zoals kabelknikken, kabelbreuken of stroomuitval vroegtijdig worden opgespoord.

Voordelen

 • Continue werking van de installatie door voorspellende maatregelen voor het vervangen van reserveonderdelen
 • Vroegtijdige detectie van kabelproblemen door invoer- en uitvoerwaarden te vergelijken
 • Snelle identificatie en vervanging van defecte kabels dankzij individueel MAC adres

Via het individuele MAC adres van elke connector kan de gebruiker op voorhand elke kabel identificeren die defect dreigt te raken en deze onmiddellijk vervangen. De Turck Automation Suite (TAS) visualiseert de meetwaarden van de M12Plus via de Cable Monitor app en maakt zo conditiebewaking en andere IIoT-toepassingen mogelijk.

Geoptimaliseerd voor sleepkettingen en robotica

Het nieuwste ontwerp van de M12Plus heeft een vier aderige kabel (4 x 0,34 mm²) uit de TXL-serie met een robuuste polyurethaan buitenmantel en is speciaal ontworpen voor gebruik in sleepkettingen. Aan beide uiteinden van de kabel zitten A-gecodeerde M12Plus connectoren. De meetwaarden worden via BLE (Bluetooth Low Energy) met een frequentie van 2,4 GHz overgebracht naar de data-interface. Het maximale bereik hiervan is 40 m binnenshuis en tot 100 m buitenshuis. Als hij vastgeschroefd is, is de M12Plus beschermd volgens IP69K en biedt hij uitstekende weerstand tegen chemicaliën en olie. Hij is bestand tegen vlammen, lasvonken en slijtage.


INDUSTRIEËN

 • Automotive
 • Logistiek
 • Machine- en installatiebouw
 • Robotica

BELANGRIJKSTE FUNCTIES

 • Beschermingsklasse IP67, IP69K
 • Geschikt voor sleepketting gebruik
 • Lasvonk resistent
 • Vlamwerend
 • BLE 2.4 GHz

GERELATEERDE CONTENT

Walk & Talk: M12Plus Connector

Krijg een overzicht van de functies en voordelen van onze product expert in deze Walk & Talk


Expert Talk: M12Plus Connector

In deze expert talk praten technisch trainer Jörg Tauert en Andreas Ix, Director Product Management Connectivity, over de functies en mogelijke toepassingen van de nieuwe M12Plus connectoren.


Tech Story: Conditiebewaking van kabels dankzij M12Plus connectoren

Turck is shifting the condition monitoring of the cabling directly to the plug connector – including wireless measured value transfer via Bluetooth Low Energy. Learn more!


Toepassing: Kabel met stroombewaking voorkomt ongewenst uitschakelen van transportsysteem

De M12Plus kabels met geïntegreerde conditiebewaking detecteren stijgingen in stroomverbruik door motoren en melden dit via Bluetooth aan de PLC


PRODUCT DATA

Alle details over de M12Plus Bluetooth connectoren

Goedkeuringen, databladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


DIGITALE SHOWCASE

Digital Innovation Park

Lees meer over de nieuwste automatiseringstrends in onze digitale showcase


Select Country

Turck worldwide

Naar boven