De HF-busmodus van Turck maakt het mogelijk om tot 32 HF schrijf-/leeskoppen aan te sluiten op elk van de vier RFID ingangen van de RFID interface

Nieuwe IIoT functies RFID interfaces met OPC UA server

Turck heeft de functionaliteit van zijn IP67 RFID interfaces uitgebreid met de AutoID Companion Specification V. 1.01 voor OPC UA en met HF-busmodus

Een gratis firmware update maakt de IP67 RFID interfaces van Turck geschikt voor barrièrevrije communicatie in IIoT toepassingen, zoals voor eenvoudige productidentificatie en tracering. Terwijl de OPC UA server met de AutoID Companion Specification V. 1.01 een soepele directe communicatie met MES-, PLC-, ERP- of cloudsystemen garandeert, biedt de HF-busmodus van Turck kostenvoordelen voor toepassingen met veel leespunten. Gebruikers profiteren ook van de verwaarloosbare integratie inspanning die voor HF- en UHF-systemen vereist is.

Voordelen

  • Directe communicatie met MES-, PLC-, ERP-, SCADA- en cloudsystemen
  • Verwaarloosbare integratie inspanning vereist voor HF- en UHF-systemen
  • Kostenvoordeel door aansluiting van maximaal 128 schrijf-/leeskoppen op een module

HF-busmodus maakt tot 128 schrijf-/leeskoppen per interface mogelijk

De firmware update maakt van de TBEN-L5-4RFID-8DXP-OPC-UA de eerste RFID-module met een geïntegreerde OPC UA server.
De HF-busmodus van Turck maakt het mogelijk om tot 32 HF-schrijf-/leeskoppen aan te sluiten op elke afzonderlijke RFID ingang. Met vier RFID kanalen per module betekent dit dat tot 128 leespunten centraal kunnen worden vastgelegd en geparametreerd.

Continu uitlezen van RFID gegevens

De nieuwe firmware maakt ook het continu uitlezen van UID/EPC of RFID gebruikersgegevens mogelijk. Op deze manier kan een MES- of SAP-systeem bijvoorbeeld op elk moment gegevens ontvangen of verwerken als een eventbericht zonder een methode uit te voeren. Het wordt geactiveerd door een variabele in te stellen die ook na een stroomreset nog actief is, zodat het RFID systeem ook na een stroomuitval betrouwbaar gegevens kan blijven leveren. 

De nieuwe webserver met geoptimaliseerde gebruikersbegeleiding en intuïtief ontwerp maakt de webgebaseerde configuratie van de OPC UA server mogelijk, inclusief de UHF parameters en levert UHF tools voor het testen van het lezen van de tags.


INDUSTRIEËN

  • Intralogistiek en material handling
  • Voedings- en farmaceutische industrie
  • Automotive

BELANGRIJKE FUNCTIES

  • OPC UA
  • AutoID Companion Specification V1.01
  • HF bus mode

GERELATEERDE CONTENT

Video: Compacte IP67 RFID Module met een OPC UA Server

Platformonafhankelijke toegang, veilige communicatie - leer deze en andere kenmerken van de TBEN RFID-module met geïntegreerde OPC UA-server in de video kennen!


In één oogopslag: Digitaliseer uw goederenstroom met RFID systemen

Betrouwbare processen in productie en logistiek


Technologie Pagina: Voor degenen die meer willen weten

Technische achtergrondinformatie over RFID


Technisch artikel: Wat? Waar? Hoe?

Draadloze identificatie met behulp van RFID is een van de belangrijkste technologieën voor slimme productieprocessen die geschikt zijn voor Industrie 4.0. Lees meer technische achtergrondinformatie in ons technische artikel!


Flyer: Compacte RFID Module met OPC UA Server

Krijg snel inzicht in de technische details in onze TBEN-L-RFID-Flyer.


PRODUCT DATA

Alle details over de TBEN-L5-4RFID-8DXP-OPC-UA

Goedkeuringen, databladen, technische specificaties, instructies, certificaten, CAD-gegevens en meer


Select Country

Turck worldwide

to top